Családi kaland Phuketen

Öltöny, bedöglött motor, kínai motorosok, miegymás

2016. augusztus 31. 08:24 - lazly

Már tavaly is elcsábultam, és betértem Bangkokban egy szabóhoz, gyönyörű cuccai voltak, igen baráti áron. Szerencsére ezt elég későn tettük ahhoz, hogy már ne maradjon idő szabatni semmit, utánunk postázzák lehetőség pedig nem volt szimpatikus, és elég drága is lett volna (bár magyar viszonylatban még mindig baráti). Nomeg addigra már pénz se maradt.

Idén újra előkerült a gondolat. Falra mászok az otthoni tucat öltönyömtől, nem szeretem felvenni, lóg, ronda, tömeggyártott csoda. Lehet (biztos) egy igazítás segítene rajta, de nem kaptam rá elfogadható árajánlatot. Úgyhogy pár napja szabókhoz rohangálok, hogy megtaláljam azt, aki szépen és olcsón dolgozik. Cserébe nem kell gyorsan. :)

Úgy néz ki tegnap találtam is egy jó helyet Kata Beachen. Itt Rawaion is volt jó szabó, de nem igazán tudott olyan anyagot mutatni, amivel elégedett lettem volna, és árban se tudott versenyezni a többiekkel. Világos drapp anyagot keresek, esetleg vékony halszálkázással. És vállal mellényt is, ez se utolsó szempont. Na ez meg is lett, még rágódok az áron, meg hogy hogy viszem haza (túrazsákok vannak csak nálunk), de szerintem jó lesz. :)

Amúgy itt egy full zakó-nadrág-ing-mellény négyes személyre készítve átlag 8ezer baht, vagyis 64ezer forint. Plusz minusz, attól függ hol kérdezem.

Ennek örömére, mikor már indultunk volna hazafelé nem indult a motor. Kattanás és nyek, se kép se hang. De annyira, hogy berúgni se tudtuk. Már volt pár hete ilyen baja, de akkor szerencsére a ház előtt, most viszont 15kmre voltunk otthonról. Néhány ember egy szembe lévő boltból kijött segíteni, 10 perc rugdosás után végül beindult. Ők rutinosabbak, de így is megszenvedtek vele. Bár vásárolni akartunk menni nem mertem leállítani, hazajöttünk egyből. Jól is tettem mert itthon ugyanazt produkálta.

Amúgy egyből kérdezték, hogy elestünk-e vele. Sajnos a turisták elég rendszeresen közlekednek a motorok oldalán, főleg kanyarokban. Fene érti mi az olyan érdekes abban az árokban, nem trópusi egzotikum. Ráadásul kétkeréken is meg lehetne nézni ha már annyira érdekes.

3 napja is láttunk egy balesetet, egy kínai pár vizes úton fékezett nagyot, pont előttünk 5 méterre. Engem nem zavar, Pesten is sokat vezettem motort (mondjuk az se ma volt). Beálltunk melléjük hogy minden rendben van-e, de nem nagyon érdekelte őket, a hátsó ülésről földre pattant leány leporolta magát, és mosolyogva mentek tovább. A legtermészetesebb dolog nekik, rendkívül olcsón megúszták. Na majd amikor visszaviszik a járgányt és kérik a javítást, majd akkor nem fognak mosolyogni.

Tegnap meg a szabóhoz menet beállt előttünk keresztbe egy szintén kínai pár kanyarban. 3 motor állt be szépen kicentizve egymás mellé, éppen hogy mindenki. Egy olasz pár el is kezdett üvölteni velük hogy ez mi is volt pontosan, amikor is megint mosolyogva áttolták a szembe sávba a motort (még mindig kanyarban, körbenézés nélkül természetesen). Több utazási irodában is amolyan szállóige a kínai turista a motorral, az egyik kerek perec azt mondta, hogy legszívesebben nem adná nekik bérbe. Állítólag már az is probléma gyakran, hogy balra tarts van.

Amúgy a miénket mostanra megjavították, de beszéltük is Ágival hogy nem tudjuk mi lett volna, taxi, másik motor bérlése hogy hazajussunk, de akkor hogy jut el a szervizeshez az elromlott? Mind1, megoldódott, állítólag az aksi adta meg magát teljesen, kicserélték. Valóban érezhetően más az önindítás, de azért kötve hiszem hogy ez volt a baj, akkor be tudtuk volna rúgni könnyen. :)

Szólj hozzá!
Címkék: hétköznapok

A bejegyzés trackback címe:

https://totyogovalphuketen.blog.hu/api/trackback/id/tr9411664506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása