Családi kaland Phuketen

Foodporn vol.2

2016. augusztus 14. 14:55 - lazly

Egész hamar összejött a második részre való. :) Első rész itt.

img_9175_9179.jpg

Elsőként egy kis gyorskaja. Ez nagyjából az otthoni kockaleves (értsd Smack leves) poharas verziója, így még egy tányérod se kell hogy legyen. Hostelezések alatt jó hasznát vettük korábbi utakon. :) Nagyon nagy kínálat van az ízekből, de azért alapvetően egy séma az ízük.

img_9137.jpg

Ági serpenyőjébe ugrottak ezek az aranyos kis rákok a minap. :) Azóta már egyszer Én is sütöttem, kitanultuk a pucolást is, de így is teljesen rendben van.

img_9139.jpg

Üvegtésztával tálalva.

img_9143.jpg

Noodle disznóval, finom édeskés szószban. Bercinek nagyon ízlett. :)

img_9976.jpg

Pad Thai az egyik közeli kedvenc helyünknél. 500 forintért mérik ezt a tányért, mint látható elég gazdagon van megrakva, kis seafoodal. :) Még egy cuki kis polip is volt benne. Nem mondom hogy megunhatatlan, de még nem sikerült. :)

img_9251.jpg

Csak hogy ne mindig extremitások legyenek. Tojásos-zöldséges rízs a babának. :) Persze a lime itt se hiányozhat.

img_9254.jpg

Zöld curry leves garnélával. Örök kedvenc. :)

img_9256.jpg

Áginak jön be nagyon ez étek. Sült csili bazsalikommal és ez esetben épp csirkével talán. :) Jellegzetes, finom, egyszerű étel.

img_9289.jpg

Aztán Én is nekiestem a serpenyőnek. Hosszas küzdelmünk árán született ez a Thai stílusú 5fűszer leves, csirkeszárnnyal, gombával. Nagyon egyszerű, gyors, olcsó, és mindenkinek nagyon ízlett, úgyhogy a héten ezt újra fogom főzni, otthon is felkerül a menübe valószínűleg. :)

img_9287.jpg

Rizzsel tálalva. Finom, édeskés, omlós, kiszedni se lehetett úgy hogy ne essen szét a csirke. :)

img_9293.jpg

Szintén gyorskaja. Olcsón, fagyasztva árulják ezeket a gyanús gombócokat. Én megfőzöm mint a virslit és elcsócsálom kis szójaszósszal, de amúgy erős a gyanú hogy ez bizony levesbetét lenne, mint nálunk a májgombóc.

img_9981.jpg

Egy fűszeresebb, vadabb változata Ági szeretett sült chilijének, bazsalikom levélkékkel, ezúttal Garnélával. :)

Most kicsit ráuntam, úgyhogy kicsit nagyobb kihagyással, de lesz majd harmadik rész is. :)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://totyogovalphuketen.blog.hu/api/trackback/id/tr3710409698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vincenzo6 2016.08.15. 06:44:47

Azért fura, hogy én, aki sosem voltam a Távol-Keleten sokkal többet tudok a jelek szerint a thai konyháról, mint a szerző. Amíg nem keveredett oda, csukott szemmel járt? :-o

lazly · http://totyogovalphuketen.blog.hu 2016.08.15. 06:49:01

@Vincenzo6: Hallgatlak konkrétumokban, ha gondolod. :) Csak Ne trollkodj légyszi, még kulturált hangnemben se, semmi értelme. :)
süti beállítások módosítása