Családi kaland Phuketen

Búcsúzunk

2016. december 19. 11:26 - lazly

Eljött hát a búcsú ideje. Két és fél hónapja itthon vagyunk, úgyhogy már éppen ideje volt. :) Küldünk is egy képet, az elsőt és utolsót, amin mind a hárman láthatóak vagyunk elölről. (és tényleg :D azt nem mondtam hogy az arcunk is.)

Köszönjük a sok pozitív visszajelzést, hogy annyian visszajártatok rendszeresen olvasni minket. :) Mint az elején is írtuk a célunk a bloggal egy klasszikus, 10 évvel ezelőtti blogot megvalósítani. Életképekkel, érdekességekkel, néha nagyobb hangvételű írásokkal, néha két bekezdéses apróságokkal. A lényeg, hogy a végére kialakuljon a hangulat, hogy éltünk Mi itt.

Akik utólag találnak rá a blogra azokat pedig üdvözöljük, jó olvasgatást! Reméljük mások hasonló terveit is sikerül megtámogatnunk konkrétumokkal, tervekkel, ezzel azzal. Ferihegyig kitalál mindenki, a többi meg úgyis adja magát. :D 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://totyogovalphuketen.blog.hu/api/trackback/id/tr7512056903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erika1788 2017.01.26. 18:53:22

Kedves család :)
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Májusban utazunk phuketre a férjemmel és az akkor már 3 éves kisfiúnkkal. Nem tudok dönteni a szállást illetően. Amik számunkra fontosak, hogy nyugisabb helyen legyen de bazárok és thai étkezők legyenek a közelben. Jó lenne ha a tesco lotus is elérhető lenne. Voltunk már Thaiföldön nászúton de pattayán. De az teljesen más volt mivel ketten voltunk. Patongot válasszuk vagy inkább kata vagy karon a befutó? Olvastam a blogotokban az utazó piacról, ahol sok finomságot lehet venni. Azokat hol találjuk? Mit érdemes megnézni és természetesen gyerekkel is megoldható. Mi 3,5 hétre megyünk. Köszönöm mihamarabbi válaszotokat.

lazly · http://totyogovalphuketen.blog.hu 2017.01.29. 10:43:05

@erika1788:
Sziasztok!
Mi Rawaiin laktunk, ami nagyjából zzdja amiket leírtatok, nagyon nyugis helyen voltunk, medencével, 300 méteren belül volt minden. Ráadásul amikor hazajöttünk akkor nyitott egy vízi park hatalmas szabadtéri játszóházzal (szó szerint az ex szállásunk tőszomszédságában).
Ugyanakkor néha picit unatkoztunk arrafelé, bár ez affinítás kérdése, meg hát mi jóval tovább voltunk. Gyakran elmentünk, és főleg Katára. Nektek is ezt javasolnánk ha a három öböl közül néztétek ki. Nagyon szép a part, jó az éjszakai élet, ráadásul van egy jó nagy és élettel teli közösségi játszótér is (írtunk róla), általában mi is oda jártunk, bár jó messze volt. Bár nyugis szállást nehezen fogtok találni, ebben nincs tapasztalatunk. A másik két öböl nyűzsgősebb.
Programok: Kilátóhelyek mindenféle, big budha, motorozást nagyon élvezte, kagyló gyűjtés nyilván. Nagyon jópofa az akvárium is (erről is írtunk), azt kifejezetten ajánljuk. Piacolás nyilván (főleg a night market). Egész napos hajó utak, Bon Island (lakatlan sziget néven írtunk róla), Coral Island (szintén írtunk), James Bond (jóval populárissabb, de ez is jó). Bár idén nem voltunk, de Ko Phi Phi is gyönyörű, ha sikerül egy nyugisabb időszakban menni valószínűleg az is tetszene mindenkinek.
Mi állatkínzás miatt (bár ez igen megosztó kérdés) kihagytuk az állatkertet (elég lehangoló róla a TripAdvisor), elefánt lovaglásokat. Állítólag a madár park jó, csak drága.
A mozgó piacokról pontosan infót nem tudunk adni. A chalong körforgalomtól elindultok délre, Rawai felé, akkor az út mellett (a körforgalomtól nézve mindig jobb oldalon) minden nap van itt ott piac, de figyelni kell. Minden nap máshol. Reggeli piacok is vannak sokféle, ezek kisebbek főleg csak ételt kapni, de jók ezek is. Illetve pénteken is szombaton 16-22ig van a night market, hatalmas piac, de nem a helyieknek van, egész más a hangulata. Google maps: Phuket Weekend Night Market Na Ka
Ha van még kérdésetek várjuk.

erika1788 2017.01.29. 11:42:34

@lazly: Köszönöm szépen a gyors választ. Karon partján foglaltunk szállást de még április közepéig lemondhatjuk. Csak kicsit félek most a májustól mert olvastam hogy elég nagyon asok hullámok ilyenkor ezen a partszakaszon. Megírnád hogy mi a neve a szállásotoknak? Bennünket amúgy inkább azok a piacok érdekelnek, ahol fincsi és olcsó kaja kapható. Kicsit tartok mondjuk a kisfiam étkezése kapcsolatban mivel elég lusta ahhoz hogy egyedül egyen és mindent petésítve kér, meg nagyon tejes. De megmondtam hogy a botmixert azért is otthon hagyom,megtanul...:)
Először fogunk repülni a gyerekkel. Transzfert szolgáltatott a szállásotok vagy egyedül intéztétek? Érdemes előre intézni vagy elég ha a reptéren fogunk egy taxit? Ti mennyit fizettetek? A fantasía-tól van valami vélemény? A túl-túl tényleg nagyon drága? Mi anno partyján 20 bathért tuk-tukozni. Előre is köszönöm a választ. Szép napot

Giaf 2017.01.30. 14:50:24

@erika1788:
Szia,
A hullámok valóban nem túl kisgyerekeknek valóak, de azért idővel megszokta nálunk a gyerkőc, és már nem félt apa/anya karjában bemenni. Nyugodtabb partvidék a sziget másik oldalán található, vagy a már említett hajós kirándulások is kifejezetten nyugodt partszakaszra szoktak vinni.
Mi konkrétan ezen a szálláson voltunk: www.airbnb.com/rooms/4236351
Három hónapra nem volt a legjobb választás, kicsit szűkös volt a végére, de szerintem 3 hétre bőven jó.
Ételt mindegyik piacon árulnak, az elengedhetetlen része náluk még egy ruhapiacnak is. De éhezni egyébként is művészet arrafelé, mozgó kis kocsikról/tuk-tukról mindenfelé árulnak kész ételeket, ezeket majd felfedezitek úgyis az első napokban. Nekünk 3 hónap is kevés volt végigkóstolni a környékünkön lévő kínálatot :)
Nálunk Berci már itthon is bőven megevett mindent, szóval pépes ételekre különösebben nem figyeltem, de a rizs nyilván alap mindenhol, sokféleképpen elkészítik, talán érdemes azzal próbálkozni, hátha megjön a kedve a rágáshoz. :) Illetve a legkisebb 7elevenben is nagyobb kínálat van bébi ételből mint nálunk a DM-ben. Ne az üveges kész ételre, hanem a por alapú keverhető és előre bekevert tápszer-féleségekre gondolj. Illetve a hűtőpult is roskadozik általában a millió nassolni való joghurttól, chia pudingtól. Ezeket nálunk kifejezetten szerette - de azért csak finoman, előre ne vásárolj be egy ízből nagyobb mennyiséget, mert bár van epres is, de egészen más mint az itthon megszokott. Éhezni biztosan nem fog, botmixer helyett pedig turmix általában a legtöbb airbnb-s szálláson alapfelszereltség vészhelyzetre. ;)
Mi is először repültünk gyerekkel. Én azzal nyugtattam magamat, hogy naponta több száz hasonló korú gyerek repked a világban és az ő szüleik is túlélik. Vittem millió játékot a kézipoggyászban, az életkorát a sztyuinak 3 fölé hazudtuk, így kapott "ajándékot a pilóta bácsitól". A jatleg leküzdése sokkal rosszabb egy ilyen kisembernek, mint egy fél napos repülőút, inkább arra készüljetek. ;)
Transzfer nálunk volt a szálláshoz, de Rawaira pl egységáron 1000THB a fuvar a reptérről, lényegtelen, hogy hol foglalja az ember.
Fantasea-n mi is sokat vaciláltunk, végül kihagytuk. Egy felkapott cirkusznak tűnik a reklámok alapján, nyugat-európai belépő árral. Sokakkal beszéltünk róla, volt aki már 4x is elment annyira tetszett neki, volt aki az egyszeri alkalmat is megbánta. Szóval ebben tanácsot adni nem tudok, mert mi is kihagytuk.
Őszintén a 3 hónap alatt nem ültünk célzottan tuk-tukra, így nem tudom az árukat. Szállással együtt mi motort is béreltünk és azzal közlekedtünk. Itthonról ugyan azt terveztük, hogy majd a gyerek miatt tuk-tuk és taxi lesz a fő közlekedési eszköz, mégse száll motorra magyar ember egy 2 évessel. A megérkezésünk után nagyjából két óra múlva már motoron ültünk mind a hárman... :)
További jó tervezgetést és ha van kérdés írjatok nyugodtan. :)

erika1788 2017.01.30. 15:09:38

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Ha még kérdésem lenne remélem még zavarhatlak egy kicsit.
További szép napot kívánok
süti beállítások módosítása