Családi kaland Phuketen

Utasbiztosítás okosan

2016. július 01. 13:27 - Giaf

A ToDo listánk ugyan kicsit gyarapodott egy-két személyes aprósággal, de azért az eredeti tervekkel is jól haladunk. Banki ügyekben és a biztosítással tudtunk lényegében előrébb lépni, lássuk ez mennyire sikerült kalandosan, szigorúan a cégek nevesítését elkerülve :)

Biztosítás nélkül nem szeretnénk utazni, főleg kisgyerekkel nem. Itthon sem telik el két hónap betegeskedés nélkül, tehát nagy valószínűséggel szükségünk is lesz az ő biztosításra. Online árkalkulátorokkal az úti célunkat és a kint tartózkodásunk időtartamát beállítva gyönyörű, hat számjegyes árajánlatokat kaptam, tehát eléggé gyorsan alternatív megoldások felé kezdtünk kacsingatni. Legutóbbi utasbiztosításunkat egy nagyobb biztosító cégnél kötöttük, felhívtuk a kapcsolattartónkat hátha ő tud némileg kedvezőbb árat ajánlani. Valóban olcsóbb volt a személyes ajánlat az online áraknál, de fejenként csak 10.000 Ft-al. Az alapvető problémánk az volt, hogy nekünk csupán az itthoni TB megfelelőjére lenne szükségünk külföldön, tehát ha kórházba kell menni - akár kisebb betegség, akár baleset miatt- kapjunk orvosi ellátást. Azonban kifejezetten ilyen típusú biztosítást nem találtunk egyik biztosító társaságnál sem, az összes ajánlat tartalmazta a poggyászbiztosítást, repülőgép késést, gépjármú assistance szolgáltatást és egyéb változatos dolgokat, amikre nekünk egy hosszú távú külföldi, de egy helyben tartózkodós utazásnál alapvetően nincsen igényünk.

Az első és legkézenfekvőbb ötletünk az volt ezek után, hogy kössünk biztosítást csak a repülőgépes utazás napjaira, Bercire pedig külön a teljes időtartamra, hiszen a miénk nagy valószínűséggel úgysem fog kelleni, de azért ennél én nagyobb biztonsági játékos vagyok:) Szóval maradtak az alternatív lehetőségek. Dombornyomott bankkártya mellé járó biztosítás, vagy helyben Phuketen kötni valamit. Ez utóbbiról semmi információnk nem volt, hogy létezik-e ilyen egyáltalán ezért elsőnek a bank által nyújtott biztosítást kezdtük el átnyálazni. Eléggé hamar kiderült,hogy sokra nem megyünk a jelenlegi bankkártyánk mellé járó utasbiztosítással, hiszen legfeljebb 30 napos külföldi tartózkodásra szól. Szóval pár nap alatt megismerkedtem a nagyjából az összes magyarországi bank által kínált számlanyitási feltételekkel, kondíciókkal és a bankkártyák típusaival, hiszen egy új számlát nyitni és új bankkártyát igényelni messze nem hat számjegyes móka, mint egy utasbiztosítás :)

Az igényünk az volt, hogy a 75 napnyi külföldi tartózkodásunkat lefedje a kártyához járó utasbiztosítás, a kártya kibocsátási és éves díja a lehető legalacsonyabb legyen valamint feltételek nélküli ingyenes számlavezetés járjon hozzá. A nagyobb, ismertebb bankok ezek közül nagyjából egyik feltételnek sem feleltek meg, de a kisebbek közül is a legtöbb elvérzett már a 30 illetve 60 napos külföldi utasbiztosításával, kettő kivételével. Az egyiknél ingyenes számlavezetést csak eléggé szigorú feltételek mellett kaptunk volna, azonban a másikkal kifogtuk az aranyhalat lényegében. Azon felül, hogy feltételek nélkül tudtunk ingyenes számlavezetésű csomagot választani, a dombornyomott bankkártya mellé az egész világra érvényes 90 napos utasbiztosítás jár - extrém sportokat is beleértve.

És még a készpénz felvételi gondjaink is megoldódnak, mert havi kétszer díjmentesen tudunk ATM-ből készpénzt felvenni külföldön ezzel a kártyával. Sőt, kettő csudijó bankkártyával összesen havi négyszer tudunk majd pénzt felvenni, ennyi egészen biztosan elég lesz. Természetesen a Magyar Forintról Thai Bathra történő átváltással most is bukni fogunk némi pénzt, de ezt nyilván nem tudjuk kiküszöbölni sehogyan sem. Ráadásként még a reptéri Lounge bárba is belépő Ferihegyen ez a kártya, még úgysem jártunk ott.

Egy szó mint száz, érdemes lehet külön csak ezért egy új, drágább bankkártyát beszerezni, mert jóval olcsóbb lehet mint önálló egy utasbiztosítás, és talán még a pénzfelvétel is megoldódik.

Alig 30 perces ügyintézéssel meg is nyitottuk a bankszámlát, mindkettőnknek igényeltünk ebből a csudijó kártyából (sajnos az utasbiztosítás csak a kártyabirtokosra érvényes, nem kiterjeszthető családtagokra, de kifejezetten sokat spóroltunk még így is, hogy két kártyát kellett vennünk). Tudjuk, hogy egy ilyen biztosításnak nem olyan jók a kondíciói, de mint írtuk, most egy alapszintű biztosításra van szükségünk, annál amire szükségünk van még ez is sokkal sokkal több.

Ezzel pedig a ToDo listánkról egyszerre kettő tételt is kihúzhattunk. Bercinek pedig majd kötünk egyet külön valamelyik biztosítónál, így összességében (ha a két bankkártya kibocsátási díját beleszámítjuk) 50.000ft alatt lesz hármunk biztosítása 75 napra, ez az első árajánlatokhoz képest több, mint 50%os spórolás, tehát elégedettek vagyunk:)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://totyogovalphuketen.blog.hu/api/trackback/id/tr1008847538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Draquar 2016.10.13. 09:47:01

Sziasztok!
Nem a reklám miatt, de melyik banknál sikerült ezt intéznetek?
Nászútra mennénk hosszabb időre és elég borsos tétel a biztosítás mihelyt meghallják, hogy motorozni is szeretnék.
süti beállítások módosítása