Családi kaland Phuketen

Akváriumban jártunk

2016. augusztus 23. 12:37 - Giaf

Már terveztük egy ideje, hogy elmegyünk a Phuket Aquariumba, de eddig a későn kelések és az időjárás mindig közbeszólt. Szombaton viszont sikerült időben összeszedni magunkat, így egy jó fél órás motorozás után meg is érkeztünk úticélunkhoz.

Nagyjából az összes "10 legjobb program Phuketen gyerekkel" listában szerepel az akvárium, így mi sem hagyhattuk ki a kis totyogónkkal. A bejáratnál az idétlen családi, beállított fotók kedvelőinek szóló jó adag műanyag hal fogadott minket, azért ez kicsit ijesztő volt, de szerencsére a belépős részen valóban akváriumok fogadtak élő állatokkal nem pedig csicsás műanyag dekoráció. A belépő 108cm alatt ingyenes - itt ezt a 4 éves kornak feleltetik meg. De a felnőtt, teljes áru jegy is csupán 1500 Ft-ba kerül.

Minden halról van részletes leírás angolul is, de ember legyen a talpán aki az összeset végigolvassa egy gyerek mellett aki ide-oda cikázik a színesebbnél színesebb halak között. :) Viszont láttunk korall neveldéket is, és a műszaki működését is bemutatták a különböző akvárium típusoknak - ez utóbbi inkább az apukáknak szól nyilván. :) Egy külön elsötétített folyosón pedig a mélytengeri halakat mutatták be - ezek már nem éltek, de látványosan megvilágították a formalinban úszó testüket.

 Kifejezetten gyerekbarát a hely, aranyos kis fellépő van mindenhol a legkisebbeknek ahol magasabban van az akvárium, hogy lássák ők is a halakat - lehet eredetileg korlátnak szánták, de ahhoz túl alacsony és közel van az üveghez. (Kínai turista meg úgyis átnyúl bármilyen kordonon.) Alapvetően hasonló a budapesti cápás állatkerthez, igényes és sok fajta hal van bent és rákból is látni mindenfélét. Az alagutas rész kissé szegényesebb mint az otthoni, viszont hatalmas cápák helyett van benne teknős. Illetve a nagy tömegre felkészülve mozgójárda visz át alatta, ami most a low seasonban ki volt kapcsolva. Vagy csak elromlott. :)

Próbálnak a kiállítással környezettudatosabb életmódra is nevelni, ami külön plusz pont. Bár a 2-300M-es sétány az óceánparton kissé sokkoló, ahol minden táblával, kompozícióval az emberek okozta kárt prezentálták. A honlapjuk szerint kutatóhajóval is lehet menni egy kisebb kört, ez sajnos nem üzemelt éppen, hiába mentünk oda a kiírt indulásra de annyira nem is bántunk, mert Berci már hulla fáradt volt a sok élménytől, valószínűleg el is aludt volna a hajón. Összességében egy nagyon jó családi program, színvonalas és felnőtteknek is élvezhető, a gyerekek pedig rajonganak érte.

Végül íme néhány kép, kommentár nélkül.

img_0324.jpg

img_0371.jpg

img_0386.jpg

img_0390.jpg

img_0411.jpg

img_0412.jpg

img_0418.jpg

img_0424.jpg

img_0457.jpg

img_0464.jpg

img_0474.jpg

img_0487.jpg

img_0493.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://totyogovalphuketen.blog.hu/api/trackback/id/tr4911069848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása