Családi kaland Phuketen

A meterológia áltudománya

2016. szeptember 08. 13:45 - lazly

A légköri model remekül működik bolygó méretben, valószínűségekben, és ahogy fejlődik a számítási kapacitás úgy ez egyre inkább igaz lesz, egyre precízebb lehet a model, átlagos csapadék mennyiségek, valószínűségek, napsűtéses órák várható száma, mind mind megvan, akár évekre előre.

Ellenben azt megmondani, hogy holnap esni fog-e az eső továbbra is egy kövér tipp formájában lehet csak realizálni, ami aztán vagy bejön vagy nem. A korábbi tippről pedig csendben hallgatni kell, nem archiválni, hátha elfelejti a kedves lakosság hogy mennyire nincs értelme az időjárás jelentésnek. Egy féllábú varangyos békát is lehet erre használni, ha jobbra ugrik ezt tippeljük, ha balra akkor amazt.

Így alakult, hogy tegnap először csak elállt az eső, majd kisütött a nap, és egész nap nagyon szép idő volt, nyoma se volt a monszunnak. Ma visszatért ugyan az eső, de hol esik, hol nem, akkor se nagyon, semmi különös. Nem az az özönvíz szerű, és a széllökések is elmaradtak.

Ennyit arról, hogy péntekig ítéletidő lesz, mint kedden mondták. Egy napra előre se sikerült. :D

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://totyogovalphuketen.blog.hu/api/trackback/id/tr9811688355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása