Itt az ideje, hogy picit belelendüljünk a kajafotókba. Végülis túl vagyunk a félidőn, nincs vesztegetni való időnk. :) Következzen hát egy újabb, harmadik csokor, ezúttal egzotikusabb ételekkel.
Előzmények: Foodporn vol.1 és Foodporn vol.2
A múltkorihoz hasonlóan a kedvenc utcai halsütödénkből van, kicsit kisebb, más fajta, de ennél többet nem tudok róla. Leszámítva persze azt, hogy nagyon finom volt, hárman alig ettük meg annyi husa volt, és 800 forint volt.
Ugyanonnan két csirkeszárny, nyárson. Guszta, szerintem kipróbálom otthon is ezt a tálalást.
Ezek a kis saslikok a közeli 7ELEVEN elé kitelepülő árustól van, csirke, marha és disznó. Ági egyik kedvence. Egy ilyen rúd husi átszámítva 100 forint, a szósz és a saláta benne van az árban. Frissen sütik ki, ott helyben.
Pad Fried Egg Noodle, csikével. Ezt Ági ette, olcsó gyorskaja a helyi kifőzdéből.
Mai ebédem. Vörös Curry, rákkal. Igazából nem erre számítottam amikor rendeltem, a curry itt általában valami sűrű leves formájában materializálódik. Ettől még persze nagyon jó volt. :)
Na csapjunk a lecsóba. Mármint a tengergyümölcse salátába. Alatta amúgy üvegtészta van, kicsit ki is kandikál. Bőséggel megrakták minden földi jóval. Találtunk a parton egy nagyon jó kis éttermet, ahol minden földi jót összeraknak friss fogásból. Értsd: Akváriumban van még szinte minden, amikor rendeled, akár ki is lehet választani melyik a szimpatikus, és az ételeknek kilós ára van. Nem kifőzde árban mozog, de otthoni árakhoz képest még mindig nevetséges, és elég szép adagokat adnak. Ez a saláta például 1200 forint volt.
Ugyanott egy kagylótál. Ez a babának is nagyon ízlett, ez volt az aznapi vacsora. (már amennyit elhalászott előlünk), ráadásul így kis csalással de bővült a kagylógyűjtemény is. :)
Tarisznyarák, szintén ott. Ehhez nem is fűznék hozzá semmit. :)
Ez egy svédasztalos grill büfé. Hosszú sorokban a mindenféle nyers hús, tenger gyümölcse, zöldség, van ami bepácolva, van ami úgy ahogy van. Ezt össze lehet gyűjteni, közben pedig a vendégek asztala közepén elhelyezik ezt a sütőt. Középen nagy adag szén parázslik benne, a tetejére pedig vizet öntenek. Ebben lehet a zöldséget, kagylót, stb megfőzni, a közepén pedig sütni lehet. Először furcsállottuk az eljárást, de aztán belejöttünk. Konkrétan másnap nem ettünk annyira befaltunk itt. Időlimit nincs, addig lehet maradni amíg ég a parázs, kb 2-3 óra.
Ugyanarról egy közeli
Ez egy hasonló elven működő leveses tál, két főre. A tál alatt parázs van, így melegen tartja a levest. Kagylóval, rákkal, ahogy kell. Ez szintén egy part menti helyen volt, kevésbé bántak bőkezűen a napi fogással, de azért nem volt rossz.
Szintén hasonló leveses konstrukció, de ez már a kedvenc helyünkön. Ez a tál amúgy jellegzetes, a neve angolul "Thai Hot Pot", vagyis Thai Forró Tál.
Felülről. Igen gazdagon jó kis leves, citromnáddal, hagymával, bazsalikommal. Meg bár nem látszik a képen de lakik benne egy kisebb tarisznya rák is, néhány kagyló, 4 garnéla rák, de akkorák hogy két falat megenni egyet, illetve egy egész tintahal is. Ágival ketten alig bírtuk megenni ezt a nagy tálat.
Nem tudom összegyűlik-e negyedik részre való ismétlés nélkül, igyekszek, de nem ígérem. :)